Transportschade

Uw product is verzekerd tegen transportschade tijdens vervoer. Deze verzekering vervalt zodra u de vrachtbrief heeft afgetekend voor ontvangst.

Transportschade geconstateerd na ondertekening van dit formulier kan NIET meer worden verhaald op de transporteur en/of Vintage Vibes.

 

Wat is transportschade?

Transportschade is schade die duidelijk en aantoonbaar tijdens het transport is ontstaan. Denk aan grote, diepe krassen in een tafelblad, gebroken stoelpoten , een afgebroken kastdeur etc.

Het gaat hier niet om kleine beschadigingen zoals een klein krasje hier en daar, ontbrekende kastplank, vlekje in bekleding etc. Elk vintage meubel heeft dergelijke gebruikssporen. Dit soort schade proberen wij zo duidelijk mogelijk te vermelden in de productomschrijvingen.

Consumenten kunnen retourneren op basis van dit soort schade volgens de wettelijke “14 dagen bedenktijd” regeling. Zie hiervoor onze Algemene Verkoopvoorwaarden.

 

Wat te doen als u transportschade constateert:

Als er schade opstaan is tijdens het transport verlangt de verzekering in alle gevallen duidelijke vastlegging op de vrachtbrief/leverbon EN documentatie door middel van foto’s.

Als er schade is ontstaan tijdens het transport heeft u de volgende twee opties:

 

Optie 1: De goederen aannemen en de schade aantekenen op de vrachtbrief/leverbon EN documenteren met foto’s.

Noteer op de vrachtbrief een duidelijke omschrijving van de schade. Voorbeelden:

 

“Deur van kast bekrast door de verpakking heen. Foto’s van verpakking en schade gemaakt”

“Gebroken stoelpoot, stoel van auto gevallen. Foto’s van verpakking en schade gemaakt”

 

Let op: Een onduidelijke aantekening als  “aangenomen ovb van schade’s of manco’s” is geen geldige aantekening van schade.

 

Maak meerdere foto’s van de verpakking en de schade aan de meubels. Stuur deze foto’s binnen 3 dagen aan Vintage Vibes via info@vintagevibes.nl. De verzekering zal de schade beoordelen op basis van uw omschrijving en foto’s en daarmee het uit te keren bedrag te bepalen.

Indien u kiest voor het aannemen van de goederen, gaat u automatisch akkoord met het bedrag dat de verzekering besluit uit te keren. Dit proces neemt meestal enkele weken in beslag. Het is dan niet meer mogelijk de goederen te retourneren. Tenzij u consument bent en alsnog binnen 14 dagen na levering beroep doet op de wettelijke “14 dagen bedenktijd” regeling. Zie hiervoor onze Algemene Verkoopvoorwaarden.

 

Optie 2: De zending weigeren op  basis van transportschade.

Noteer op de vrachtbrief/Leverbon “Goederen geweigerd ivm transportschade. Foto’s van verpakking en schade gemaakt”
Maak meerdere foto’s van de verpakking en de schade aan de meubels. Stuur deze foto’s binnen 3 dagen aan Vintage Vibes via info@vintagevibes.nl.

De meubels worden door de transporteur geretourneerd aan Vintage Vibes. Na ontvangst van de foto’s van de schade aan verpakking en meubels retourneren wij binnen 14 dagen uw volledige aankoopbedrag inclusief transportkosten.