Kai Kristiansen

Kai Kristiansen

Denemarken, 1929 –

Kai Kristiansen

Kai Kristiansen is een typisch Danish Modern ontwerper: zijn creaties zijn uitermate representatief voor de Scandinavische stijl. Gedurende zijn carrière heeft hij verschillende typen meubels ontworpen: dressoirs, bureaus, tafels en stoelen. De meeste van zijn ontwerpen zijn uitgevoerd in teakhout en palissander en bekend om hun flexibiliteit, innovativiteit en duidelijke lijnen.

Kai Kristiansen begon zijn carriere in 1948 als kastenmaker voor Kaare Klint, een man die soms de vader van modern Deens meubelontwerp wordt genoemd. Kristiansen bleef trouw aan de ontwerpprincipes van zijn mentor en werd bekend met uitstekend vakmanschap en innovatief, mensgericht ontwerp.

Zijn wereldberoemde #42 stoel, ook bekend als de Z-stoel, ontwierp hij in 1956 voor meubelmaker Schou Andersen. Het ontwerp is innovatief met opvallende hoeken en de duidelijke lijnen waar Kristiansen bekend om staat. Het uitmuntende vakmanschap zie je in één oogopslag.

Kristiansen wordt erkend als een van de meest getalenteerde Deense ontwerpers uit de Deense mid-century periode . Zijn ontwerpen, met hun innovatieve esthetiek en slimme praktische elementen, zijn vandaag de dag zeer gewild door zowel verzamelaars als interieurontwerpers.

Bekend ontwerp

Kai Kristiansen
Dining Chair #42 a.k.a the Z-chair - Kai Kristiansen, 1956