Hans J. Wegner

Hans J. Wegner

Denemarken, 1914 – 2007

Hans J. Wegner

Hans J. Wegner was één van de meest vindingrijke Deense meubelontwerpers. Zijn knap ontworpen stoelen paren degelijk vakmanschap aan een uitgepuurde minimalistische vormgeving. Vooral door zijn werk werd het Deens design in de jaren vijftig van de 20e eeuw een begrip.

Als drijvende kracht achter het Danish Modern hielp Hans J. Wegner in de jaren 1950 en 1960 het meubilair van het grote publiek te veranderen. Zijn passie voor het ontwerpen van stoelen, hij ontwierp er meer dan 500, wordt wereldwijd erkend en weerspiegeld in zijn titel ‘The Master of the Chair’. Naast stoelen ontwierp hij ook tal van andere meubelstukken.

Wegner staat bekend om het integreren van perfect uitgevoerde gewrichten met prachtige vormen en combineert ze met een constante nieuwsgierigheid voor materialen en diep respect voor hout en zijn natuurlijke eigenschappen. Zijn ontwerpen bieden minimalisme met organische en natuurlijke zachtheid.

Hij drukte zijn stempel op het Danish Modern met ontwerpen als de Peacock chair (1947), the Round Chair (1949), the Wing Chair (1960) and the “OX “ and “Papa Bear Chair. Hans J. Wegner wordt beschouwd als een van de meest creatieve en productieve Deense meubelontwerpers aller tijden.

Bekend ontwerp

"Papa Bear" (AP19) fauteuil - Hans J. Wegner voor AP Stolen, 1950

Shop Hans J. Wegner Designs